DaniellRozenek
Do³±czy³: 02 Sie 2013 Posty: 1
|
Wys³any: Pi± Sie 02, 2013 08:59 Temat postu: Kawa³y na poprawê humoru |
|
|
Morze Pó³nocne, lodowaty wicher dmie jak cholera.
Na pok³adzie statku stoi dwóch marynarzy.
- W tak± pogodê z go³± g³ow±? Gdzie masz swoje nauszniki?
- Od czasu nieszczê¶liwego wypadku ju¿ ich nie noszê.
- Jakiego nieszczê¶liwego wypadku?
- Kumpel zaprasza³ na wódkê, a ja nie s³ysza³em.
Piszê do Ciebie tych parê linijek, ¿eby¶ wiedzia³, ¿e do Ciebie piszê. Jak ten list dostaniesz, to znaczy, ¿e do Ciebie doszed³. Jak go nie dostaniesz, to mi daj znaæ, to go wy¶lê jeszcze raz. Piszê do Ciebie wolno, bo wiem, ¿e nie potrafisz szybko czytaæ. Niedawno tata przeczyta³ w jakiej¶ gazecie, ¿e najwiêcej wypadków siê zdarza kilometr od domu, wiêc przeprowadzili¶my siê trochê dalej. Mieszkamy teraz w fajnej cha³upce. Jest tu pralka, choæ nie jestem pewna, czy siê nie zepsu³a. Wczoraj wrzuci³am do niej pranie, poci±gnê³am za sznurek i pranie gdzie¶ wsi±k³o. Ale przecie¿ siê z powodu tego nie powieszê... Pogoda nie jest najgorsza. W zesz³ym tygodniu pada³o tylko dwa razy. Za pierwszym razem trzy dni, a za drugim cztery. Co do kurtki, któr± chcia³e¶. Wujek Piotr powiedzia³, ¿e jak Ci j± po¶lê z guzikami, to bêdzie du¿o kosztowaæ, bo guziki s± ciê¿kie. Dlatego oderwa³am guziki i w³o¿y³am do kieszeni.
Tata dosta³ pracê. Jest dumny jak paw, bo ma pod sob± jakie¶ piêæset osób. Wysiewa trawê na cmentarzu. Twoja siostra, Julka, która wysz³a za m±¿, w koñcu urodzi³a. Nie znamy jeszcze p³ci, wiêc Ci nie powiem, czy jeste¶ wujkiem czy ciotk±. Jak to bêdzie dziewczynka, Twoja siostra chce j± nazwaæ po mnie. Ale to bêdzie dziwne - mówiæ na swoj± córkê "mama". Gorzej jest z Twoim bratem, Jankiem. Zamkn±³ samochód i zostawi³ w ¶rodku kluczyki. Musia³ i¶æ do domu po drugi komplet, ¿eby nas wyci±gn±æ ze ¶rodka. Jak siê bêdziesz widzia³ z Gosi±, pozdrów j± ode mnie, a je¶li nie, to jej nic nie mów. Twoja mamusia Dusia.
PS. Chcia³am Ci w³o¿yæ do listu parê z³otych, ale ju¿ zaklei³am kopertê. _________________ konstans.com.pl |
|