Forum Reggae Dub Festival Strona Główna Reggae Dub Festival
Forum Festivalu - Regałowisko

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ochrona i caly ten cyrk!!!!
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Reggae Dub Festival Strona Główna -> 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
itsme

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 18:34    Temat postu: Ochrona i caly ten cyrk!!!! Odpowiedz z cytatem

Czy organizator dał mi do zrozumienia ze nie jestem mile widziany na bielawskim festiwalu? nie przemawia do mnie tłumaczenie ze to dla mojego dobra. Ci rastaferjanie to mosza byc naprawde niebezpieczni!!! Swietny festiwal ale juz tam niestety nie pojade. Jestem przedrażliwiony na punkcie mojej nietykalnosci. nie pozwole aby burak na codzien pracojacy w biedronce grzebal mi w kieszeniach i wczuwał sie w role zycie. Dali dupy z ta ochrona!!!! To jest brak zaufania do ludzi ktorych sie zaprosiło. Wielka szklda!! Crying or Very sad [/i]
Reklama

Wysłany: Nie Sie 24, 2008 18:34    Temat postu:

Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 08:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie pracujący w biedronce to buraki ??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Koczki86_lsw

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czytałem właśnie temat "wrażenia", ale żeby nie robić offtopa piszę tutaj.

śmieszą mnie wypowiedzi osób które piszą, że ochrona ich obmacywała itp. mają takie prawo i obowiązek więc tak pracują. jak ktoś nie wierzy w takie uprawnienia ochrony niech sobie poczyta ustawę o imprezach masowych. poza tym każdy organizator ma swoje wytyczne i zarządzenia które ochrona musi wypełniać.

lepiej żeby każdego pyrali niż obudzić się z nożem w brzuchu, albo się nie obudzić w ogóle.

co do bałaganu organizacyjnego, to już tylko wina organizatorów którzy co 5 minut zmieniali zdanie np. w sprawie tego piwa lub z tą wodą.

co do buraków z biedronki: a ty gdzie pracujesz kartoflu??? ty mówisz o nietykalności a innych obrażasz. to też jest naruszanie nietykalności. tyle że ochrona ma takie prawo a ty nie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Faja

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie chce nic mowic, ale ludzie ktorzy przyjechali w czwartek mogli wniesc dynamity i bomby atomowe, ja np wnioslem spokojnie scyzoryk i hektolitry piwa, tak samo bylo rano przed 7/8 ;] w kazdy inny dizen mozna bylo wniesc.

Ale pozdrawiam tak czy siak goraco ochroniarzy <333 bless xd
Powrót do góry
Koczki86_lsw

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz co innego scyzoryk a co innego kose 20 cm. poza tym jak wyobrażasz sobie robienie śniadania na polu namiotowym bez noża. co do piwa do wszystko decyzja barszcza. którą zmienił w połowie 1 dnia. widać miał starcie ze sponsorem bo mało piwa szło.
Powrót do góry
ziutek

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co slyszalem to mozna bylo wnosic noze do 13cm.
a w czwartek na prawde mozna bylo wniesc wszystko. Lekki szok przezylismy jak przy wnoszeniu parunastu piw kazali nam wypić je po za terenem festiwalu bo to nie byly Piasty oO
MamBardzoFajnyNick

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 21:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koczki86_lsw napisał:
poza tym jak wyobrażasz sobie robienie śniadania na polu namiotowym bez noża.

oj bez noża się da. cały festiwal rozsmarowywałam serek topiony łyżką stołową xDD
anka9

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 07:59    Temat postu: Re: Ochrona i caly ten cyrk!!!! Odpowiedz z cytatem

ktoś napisał:"Swietny festiwal ale juz tam niestety nie pojade. Jestem przedrażliwiony na punkcie mojej nietykalnosci. nie pozwole aby burak na codzien pracojacy w biedronce grzebal mi w kieszeniach i wczuwał sie w role zycie"
w sumie jak osoby o takim podejściu nie będą przyjeżdżały to festival więcej zyska niż straci...to jest miejsce miłości i tolerancji, moje eldorado, i wolę żeby takim pozostało
Powrót do góry
anka9

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 08:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MamBardzoFajnyNick napisał:
Koczki86_lsw napisał:
poza tym jak wyobrażasz sobie robienie śniadania na polu namiotowym bez noża.

oj bez noża się da. cały festiwal rozsmarowywałam serek topiony łyżką stołową xDD

da się, da. chlebek krojony+ser w plastrach, zagryzasz pomidorem czy czym tam chcesz i po problemie
Powrót do góry
Agniese

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 09:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na Woodstocku nie ma przewrażliwionych ochroniarzy i jets spokojnie i bezpiecznie. Tam to jest prawdziwe Eldorado. Z Bielawy zrobiło się małe ZOO :>
Powrót do góry
Trymiga

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 09:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ochrona była jedną z wielu irytujących "rzeczy" na tegorocznej Bielawie. Właściwie nie mogę sobie przypomnieć sytuacji, w której mógłbym ich pochwalić.
1. Wychodząc z terenu festiwalu zapytałem czy można wnosić piwo z zewnątrz. "Oczywiście że można, dlaczego nie? Tylko żeby nie było w butelkach". 15 minut później (owszem, to możliwe - pojechałem samochodem do miasta), kiedy wracałem z zaopatrzeniem piwa dla nastu osób, okazało się że mam je wypić na zewnątrz. No jasne - w końcu każdy potrafi wypić 30 piw.
2. Za każdym razem kiedy wchodziłem przez bramki byłem dokładnie przeszukiwany, zawartość każdej małej kieszonki sprawdzana. Ale oczywiście to nie wina ochroniarzy (taa, jasne...), na pewno im samouczku napisali że każdy dredziarz to narkoman i diler.
3. Przeszukiwanie to pikuś. Jeden z bramkarzy podczas wykonywania 'standardowych czynności' sugerował mi następujące rzeczy:
a) "jak chcesz palić to na zewnątrz, bo tu wszystko znajdziemy"
b) "no i po co chcesz to palenie wnosić, tylko gnój będziesz przez to miał"
c) "palcie na polu..."
i takie tam (wszystko poprzeplatane niecenzuralnym słownictwem, które pozwoliłem sobie pominąć). Wszystko w czasie przeszukania, podczas którego byłem trzeźwiutki a w kieszeniach znaleziono tylko telefon i 10 zł. No ale wiadomo, każdy dredziarz...
Pozwoliłem sobie napomknąć wtedy że i tak nic przy mnie nie znajdzie, nawet jak mi w d... zajrzy. Zarobiłem cios łokciem w plecy, ale było warto Wink
4. No i ta permanentna inwigilacja. Ochroniarze na polu namiotowym w zagęszczeniu przekraczającym normy dobrego smaku. Miałem wrażenie że jestem obserwowany nawet załatwiając potrzebę w 'toyu'. Ciężko się wyluzować w takich warunkach.

I tak cała ta afera z ochroną to tylko kropla w morzu. Festiwal był w pewnych elementach niedoorganizowany a w innych przeorganizowany. Więcej nie zamierzam się tam zjawić.
No chyba że znowu ściągną Groundation, które mnie pogniotło Wink
Ale wątpię żeby chcieli przyjechać, bo żeby ściągnąć taką gwiazdę i nie pozwolić im bisować to trzeba mieć siano zamiast mózgu.
Powrót do góry
kubek84

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 13:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem pod wielkim wrażeniem miejsca w jakim odbywał się festiwal, scena usytuowana w sąsiedztwie gór i jeziora - Poezja. Poza tym czyste i rześkie powietrze...Jedyne co mnie denerwowało to zieloni ochroniarze Wink podczas przeszukiwania na bramie głównej sprawdzali wyrywkowo zawartość paczki do papierosów, w ten sposób kilku młodych ludzi pojechało na dołek...nie powinno tego być, w końcu forma festiwalu i rodzaj granej tam muzyki powinien muwić sam za siebie. powinna być to enklawa dla osób lubiących i praktykujących ten rodzaj swobody Smile oczywiście nie można generalizować i mówić że wszyscy oni byli żli. wykonywali tylko swoją prace, a co niektórzy nawet uczestniczyli w imprezie na polu namiotowym Smile i tu pozdrawiam pana, który pomagał mi zdobyć śledzie Wink Szczecin Wink pozdrawia
administrator

PostWysłany: Pią Sie 29, 2008 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.policja.pl/portal/pol/1/26915/Z_narkotykami_i_w_aucie_po_alkoholu_podczas_imprezy_muzycznej.html

i :

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
jurek445

PostWysłany: Wto Mar 14, 2017 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szkoda słów na to jest
wiiwii

PostWysłany: Wto Mar 22, 2022 03:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Econ688.7ReprBettOutkMailEmmaConcEminKurtWhatPremAtlaExceXIIISpeeAnesCONSPRESJohnLeigAssaWilh
concDaniChamCISOSensNatuHardLimiPythJameMarkTeneFortDolcSkinOracWillHypnRobeSusaLikePushJewe
BrauFavrBaixFranSevePushMornAdioYorkGilbKoffGeorJewePeteDaniPrelXVIINikiEmilLoveAdioAndaGood
ElkaTombHenrGothbusiSTALElwoHenrHideWindJeanMornwwwcTurnArtsMadeHairOdoaZoneZoneTimeWorlFuxi
ArtsComfdiamSessRHZNZoneFriaAmouHeleBurnZoneXIIIOrigZoneNarcXVIILouiJoelZoneGuitXVIIComeJust
WillFlexXVIIRussCharPHILZigmBillSomeChriJohnFOREPlanJardParaFlipCraiMWQiAVTOCAREAuslGhascont
VODKMagiFineLookMOXIDigiWindMediPoweRoweNatuDeLoPhilDiscRoyaBridMagaWindKatiRappSkinMetaMarg
SymbminiJorgGerhVeneMeshPhilOswaXVIIOrchSergSebaConcDooremaGSounNinaHolgPhilSandPlayInseFutt
VZlaNeleIntiJohnSongMeriFeAsArisStonVangBenjJoshBongTroyoceaHollBrucHermEsmaHansJaniRussRuss
RussAstrSergAntoTambReadJeffkBitLoveAbscGarrminuGimmtuchkasMansPhil
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Mar 22, 2022 03:23    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Reggae Dub Festival Strona Główna -> 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: