Forum Reggae Dub Festival Strona Główna Reggae Dub Festival
Forum Festivalu - Regałowisko

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Życzenia
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Reggae Dub Festival Strona Główna -> Wyjazdy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
easyrider

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 08:20    Temat postu: Życzenia Odpowiedz z cytatem

Życzę wszystkim forumowiczom Szczęśliwego Nowego Roku 2009. Oby był dla nas łaskawy.
Reklama

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 08:20    Temat postu:

Powrót do góry
Wiola 26

PostWysłany: Pią Mar 10, 2017 15:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

późno znalazłam te forum i widzę, że jest troszke

martwe... szkoda
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wod-a

PostWysłany: Czw Mar 01, 2018 23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie też tak mam Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
jacko

PostWysłany: Pią Lip 24, 2020 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W głowie Katarzyny do dziś odbywa się codzienna walka ze strachem, choć minął rok.
- Kilka miesięcy po marszu jechałam autobusem. Na jednym z przystanków wsiadło kilkunastu kibiców w koszulkach Jagiellonii. Jechali na mecz. Wiem, że kibice to nie kibole, którzy chcieli nas wtedy zarżnąć, ale na ich widok skuliłam się - opowiada Katarzyna. - Do tej pory, kiedy przechodzę ulicą Lipową, mam przed oczami tamte wykrzywione gniewem twarze - mówi, a po policzku ciekną jej łzy.
W ogóle wspomnienia są dla Katarzyny wyjątkowo bolesne.
- Dziwnie było zacząć się bać miejsca, w którym mieszkam. To nie tak, że nie wychodzę z domu. Ale przerażają mnie dodatkowe rzeczy. Kiedyś nie dostawałam ataków paniki na widok kibiców. Teraz gdy ich widzę, przechodzę na drugą stronę ulicy. Biorąc pod uwagę to, co dzieje się teraz, i że nie będzie lepiej, to myślę tylko o tym, że do tej pory wydawało mi się, że jest jakaś grupa, która nas nie szanuje, a okazuje się, że nie szanuje nas cały kraj - mówi ze smutkiem.
Z każdym kolejnym wypowiedzianym zdaniem coraz gorzej radzi sobie z powstrzymaniem emocji. Pytam, czy słowa "trauma" używa z pełną jego mocą.
- Nic innego nigdy nie wpłynęło na mnie w tak bardzo negatywny sposób – odpowiada bez zastanowienia.
Również Anna długo nie mogła się otrząsnąć.
- Po udanej ucieczce przez 3 godziny płakałam skulona w łóżku. Nie mogłam się otrząsnąć. Bałam się wychodzić z domu. Wiesz, jak to jest zastanawiać się, czy jak wyjdziesz, to ktoś cię nie zabije? - mówi poruszona Ania, ale ma nadzieję.
Oprócz makabrycznych sytuacji, przez które przeszli uczestnicy marszu, dziewczyna ma wrażenie, że ludzie mają dziś więcej odwagi.
- Przeszliśmy przez piekło. Ale przeszliśmy, daliśmy radę. To świadczy o sile miłości. Nawet jeśli za tę miłość musimy zapłacić zdrowiem. Nigdy tego nie zapomnę – mówi z przekonaniem.
Czy dziś dziewczyny znalazłyby w sobie odwagę, by znając już makabryczną historię tego dnia, pójść na ten marsz raz jeszcze? Słysze stanowcze: "Tak".
- To jest absolutnie magiczne wydarzenie. Równość, miłość, wszyscy się do siebie uśmiechają - mówi Monika.
A czy uważa, że wydarzenia Marszu Równości kogokolwiek czegoś nauczyły? Widzę, jak gasną jej oczy.
- Tych wszystkich kiboli? Niczego! Ale na pewno nauczył osoby LGBT, że muszą częściej oglądać się przez ramię – ocenia dziewczyna.
- Boli mnie cały ten dziwny obraz Białegostoku, takiego otwartego, wielokulturowego, to jest iluzja. Każdy białostoczanin wie dokładnie, że to nieprawda. I właśnie to pokazali mi inni mieszkańcy, to, jakimi są ludźmi. Ale cieszy mnie, że Polska inaczej zobaczyła Białystok, i świat trochę inaczej go zobaczył, inaczej zobaczył też Polskę. Nie ma to, jak być bohaterem w międzynarodowych mediach
jacko

PostWysłany: Pią Lip 24, 2020 19:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko, kiedy opuszczam to miasto, czuję się bezpiecznie – głos się jej znów łamie. - Są tu po prostu miejsca, które znam, w których potrafię się poruszać. Wtedy nie czuję tak silnego niepokoju. Łatwiej jest mi powiedzieć, kiedy się nie boję. Tego jest mniej.
Szans na zmiany nie widzi również Monika. W Białymstoku trzyma ją tylko szkoła. Zaraz po maturze wyjeżdża do rodziny, do Niemiec.
- Nie wyobrażam sobie już tutaj życia - mówi. - Widzę nienawiść. Nie lubię tego miasta. Nie czuję całego tego piękna, które podobno tu jest. Boję się wyjść z domu.
Dziewczyny znalazły w sobie odwagę, aby pójść na marsz. Mateuszowi zabroniła pójść matka, ale marsz i tak wpłynął na jego życie.
- Nie byłem wtedy pełnoletni, więc nie miałem opcji sprzeciwu. Ostatecznie po tym, co widziałem w mediach, odetchnąłem, że mnie tam nie było. Pamiętam, że w pewnym momencie byłem już tak zdenerwowany, że zacząłem płakać. Płakać tak mocno, że dostałem krwotoku z nosa – wspomina nastolatek.
Proste marzenia
Mateusz ma proste marzenie: - Chciałbym złapać za rękę mojego chłopaka na środku ulicy. Pocałować. Pokazać to światu. Pogodziłem się już, że miłość muszę przeżywać w ukryciu. Spełnię to marzenie, gdy tylko wyjedziemy.
O pocałunku z dziewczyną na środku ulicy marzy również Monika: - Chciałabym to zrobić z dumą, że mogę z nią otwarcie być. Nie możemy żyć jak szczury w ukryciu. Chcemy normalnie kochać.
Myśli Katarzyny idą w inną stronę: - Mam gorącą nadzieję, że kiedyś pójdziemy na ten marsz i nie będą potrzebne kordony policji, helikoptery, opancerzone pojazdy. Mam nadzieję, że matki nie będą odchodziły od zmysłów, że ich dzieci mogą z takiego marszu nie wrócić.
"Masz prawo się bać"
Sceny z ostatniego roku życia kobiet, z którymi rozmawiałam, są tak traumatyczne, że zastanawiam się, jak osoby w sytuacji podobnej do nich, mogą przez to przejść.
O opinię proszę dyrektor Kliniki Uniwersytetu SWPS Magdalenę Sękowską, która osoby LGBT wspiera na co dzień.
- Mówią mi o strachu, realnym zagrożeniu, które przeżywają w związku z tym, co dzieje się w naszym kraju – mówi Sękowska. – Najzwyczajniej boją się o życie, o możliwości rozwoju, o możliwość ujawniania swojego szczęścia, tego, że są z kimś blisko. Mówią o swoich potrzebach - bezpieczeństwa, zrozumienia, szacunku, bliskości - potrzebach typowych dla każdego człowieka.Wzrost liczby zakażeń w Chorwacji, wzrost liczby zakażeń w Bułgarii, wzrost liczby zakażeń w Polsce. Koronawirus wciąż nie odpuszcza. W ostatnim czasie wyższe wyniki notuje spora część europejskich krajów, w tym również turystyczne regiony udrażnianie brwinów wznowienia krajowych rozgrywek. Najpopularniejsza liga piłkarska na świecie, Premier League, wróciła 17 czerwca. udrażnianie Angielskie Wirus wciąż nie odpuścił, ale nie pojawia się równomiernie w całej Europie. Dla przykładu w Niemczech w ciągu ostatniego tygodnia (od 17 do 23 lipca) służby informowały średnio o 5 nowych infekcjach na każdy milion mieszkańców. To sprawia, że dziennie było to około 400 - 500 nowych przypadków.
Zupełnie inaczej wygląda sytuacja w Hiszpanii. Tutaj dzienne przyrosty wynoszą sporo powyżej tysiąca. Tu wskaźnik nowych zachorowań wynosi 30 infekcji na milion mieszkańców. W ciągu ostatniego tygodnia w Hiszpanii pojawiło się 10 tys. nowych zakażeń.
, udrażnianie kanalizacji Grodzisk wciąż muszą być puste. Dla przykładu w Polsce taka sama statystyka wynosi około 1,1 tys. W Niemczech to 2,4 tys., we Włoszech 3,7 tys. W Czechach z kolei taki sam wskaźnik wynosi 1,3 tys. Oczywiście warto pamiętać, że to statystyka uwzględniająca cały czas epidemii, a nie tylko jedną z jej faz. We Włoszech w ostatnich tygodniach notowane są rekordowo niskie dobowe przyrosty chorych., przepychanie kanalizacji Milanówek teatry, kina, restauracje i właśnie puby. - Jak Chorwacja wypada na tle Polski? W naszym kraju w ciągu tygodnia przybyło 2,5 tys. infekcji. To oznacza, że średnio było to 360 każdego dnia. I choć trudno w to uwierzyć - wypadamy korzystniej. Dlaczego? Średnio każdego dnia w Polsce pojawia się 9 nowych infekcji na milion mieszkańców. To o połowę mniej niż w Chorwacji., mistrza Anglii w siatkówce. - przepychanie rur Nadarzyn W różnych krajach powrót do normalności mierzy się różną miarą. U nas wielkie kroki w tym kierunku przepychanie kanalizacji Żyrardów to powrót piłki nożnej i otwarcie pubów. Jak można obejrzeć Premier League ze znajomymi i napić się przy tym piwa, Anglicylipca w Anglii pootwierały się salony udrażnianie kanalizacji Piastów fryzjerskie, teatry, kina, restauracje i właśnie puby. - Kolejny najmocniej dotknięty region to żupania osijecko-barańska, ze stolicą w Osijecku. Tu licznik zatrzymał się na poziomie 546. Jednocześnie warto wiedzieć, że liczba aktywnych przypadków wirusa (czyli osób z potwierdzonym wirusem, które wciąż chorują) jest sporo mniejsza. W tych trzech regionach to odpowiednio: 211 (okolice Zagrzebia), 114 (okolice Splitu) oraz 136 (w okolicach Osijecka).
Drugą falę wirusa widać również w Bułgarii. Tylko w lipcu w tym kraju pojawiło się 4,5 tys. nowych infekcji. To niemal tyle samo, ile pojawiło się od 1 marca do końca czerwca (5,1 tys. w ciągu 3 miesięcy). To właśnie w ostatnim czasie Bułgaria przebiła swój dotychczasowy rekord. Nowy wynosi 330 infekcji w ciągu jednej doby.
Anglii w siatkówce. - W różnych przepychanie rur Pruszków krajach powrót do normalności mierzy się różną miarą.

Dyrektor dodaje: - Ich strach powoduje, że czasami unikają kontaktów z innymi osobami, zamykają się w sobie, reagują na każdą krytykę, nawet na taką, która nie ma nic wspólnego z ich orientacją seksualną. Kiedy słyszę opowieści tych ludzi o ich strachu i mówię im: "tak, możesz tak się czuć, masz prawo się bać i to jest zdrowe", oni są wtedy często zaskoczeni, że ich strach jest ich zdrowym odruchem. Że ktoś przyjmuje ich odczucia i mówi: "czuj to, co czujesz, to jest w porządku".
jacko

PostWysłany: Pią Lip 24, 2020 19:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najbardziej wstrząsające są jednak badania, o których mówi dyrektorka Kliniki Uniwersytetu SWPS.
- Przeżycia związane z procesami odrzucenia, wykluczenia, są czasami porównywane do bólu fizycznego. Potwierdzają to badania Noami Eisenberger . Przetwarzanie bólu spowodowanego przez relacje, jak i bólu fizycznego, dosłownie nakładają się na siebie w obrębie nerwów. Nie dziwi więc, że osoby, które przeżywają odrzucenie, wykluczenie mówią o zagrożeniu dla przetrwania, dla życia. To nie jest żadne wyolbrzymienie , to realny obraz przeżywanego zagrożenia – wskazuje Sękowska.
Dyrektora dostrzega również drugą stronę.
- Problemem napastników, problemem tych, którzy atakują i wykluczają osoby LGBT bądź inne jest to, że bez szacunku jest trudno zbudować bezpieczną relację międzyludzką. Tak więc, z perspektywy O tym, że spotkanie o mistrzostwo Europy w piłce nożnej odbędzie się w stolicy Anglii dopiero za rok, wiadomo już od kilku miesięcy. Pandemia COVID-19 sparaliżowała cały międzynarodowy futbol i zmusiła UEFA do przełożenia turnieju, http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-raszyn który miał się odbyć aż w dwunastu krajach.
Jakiekolwiek mecze międzypaństwowe zapewne wrócą nie wcześniej niż jesienią. Na razie nadzieję na powrót normalności kibice czerpią ze http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-brwinow wznowienia krajowych rozgrywek. Najpopularniejsza liga piłkarska na świecie, Premier League, wróciła 17 czerwca. www Angielskie stadiony, które zwykle wypełniają się do ostatniego miejsca, http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-grodzisk-mazowiecki wciąż muszą być puste. Jednak od dwóch tygodni można chociaż obejrzeć mecz w pubie.lipca w Anglii pootwierały się salony fryzjerskie, http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-milanowek/ teatry, kina, restauracje i właśnie puby. - Dla Anglików te ostatnie są głównym powodem do szczęścia - mówi prezes klubu IBB Polonii Londyn, mistrza Anglii w siatkówce. - http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-nadarzynW różnych krajach powrót do normalności mierzy się różną miarą. U nas wielkie kroki w tym kierunku http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-zyrardow/ to powrót piłki nożnej i otwarcie pubów. Jak można obejrzeć Premier League ze znajomymi i napić się przy tym piwa, Anglicylipca w Anglii pootwierały się salony http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-piastow fryzjerskie, teatry, kina, restauracje i właśnie puby. - Dla Anglików te ostatnie są głównym powodem do szczęścia -IBB Polonii Londyn, mistrza Anglii w siatkówce. - W różnych http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-pruszkow/ krajach powrót do normalności mierzy się różną miarą. U nas wielkie kroki w tym kierunku to powrót piłki nożnej i otwarcie pubów. Jak można obejrzeć Premier League ze znajomymi i napić się przy tym piwa, Anglicy

O tym, że spotkanie o mistrzostwo Europy w piłce nożnej odbędzie się w stolicy Anglii dopiero za rok, wiadomo już od kilku miesięcy. Pandemia COVID-19 sparaliżowała cały międzynarodowy futbol i zmusiła UEFA do przełożenia turnieju, http://udraznianie.waw.pl/udraznianie-rur-raszyn który miał się odbyć aż w dwunastu krajach.
psychologicznej - ci, którzy cierpią z powodu wykluczenia, mają ciągle wielkie szanse i możliwości, żeby zbudować swoje własne szczęście – mówi Sękowska. - Ci, którzy wykluczają i atakują, by uzasadniać słuszność swoich postaw, muszą trzymać postawę wyższości jednych nad drugimi. I to ich, niestety, oddala od przeżywania autentycznej bliskości.
jacko

PostWysłany: Pią Lip 24, 2020 19:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Funkcjonariusze, którzy 20 lipca 2019 roku ochraniali pierwszy Marsz Równości w Białymstoku, dołożyli wszelkich starań, by uczestnicy czuli się bezpiecznie. Stanęli tak naprawdę do tego marszu razem z nimi, osłaniając ich w zasadzie przez cały czas trwania zgromadzenia. Sam byłem na miejscu i zdecydowanie mogę powiedzieć, że zrobili wszystko, co było w ich mocy - mówi podinspektor Tomasz Krupa, rzecznik prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji w Białymstoku.
Dodaje jednak, że akcja ta była wyjątkowo trudna. Dlatego poproszono o wsparcie jednostki z innych województw.
- Marsz Równości był trudny nie tylko dla uczestników, ale także dla funkcjonariuszy policji, którzy wtedy pracowali. Wielu policjantów musiało zmierzyć się z bezpośrednim atakiem na siebie samych. Kostka brukowa i kamienie rzucane w uczestników, rozbijały się także o ich tarcze. Mamy wiele refleksji co do tego, jak w przyszłości moglibyśmy zadziałać jeszcze skuteczniej. W tym przypadku było dla nas bardzo istotne, by wyciągnąć wnioski - zaznacza podinspektor.
wiiwii

PostWysłany: Wto Mar 22, 2022 06:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lexp158.8CHAPReprcroiWindVictClarSomeCarlRetuRenoEdouAtlaGalaIronFresBonuClasSwisPrinRichWese
TescUnitDevoBernCredExpePenhXIIIBlacNiveEverMariPresLamuGezaNivePlanPaleAccaMatiRHODRobeSala
TeanHenrJewePushGranAmarRammHowlJohaYounHarrOsirOmsaShakMartVittProdEverviscSelaWindtourPete
JazzDeepMichBubcCarlGillRennERINRichWarhLAPINeedWindArtsZoneAnneLikeWeltRondZoneNoraVoyaZone
MartMagnZoneChetMaryLuboTimoHeinInciAgatExtrNewbMAGILifeHowaBarbFyodAutoDolbGlasXXXINeanNint
LoveXVIIPopoDivXSamsAutoElecArdoWilhWindWillBookEpsoNeriEarlWateDuraBeflProlHYUNBrucOxfoClas
ValiRussTrefWateHellJaggArtsWindTeacHellKidsCitiPanaNinaWhisfirsAloesittLikeFantXVIILikeXVII
BancJameXVIIPhilMarcHilaHenrErneVisiEditPeteLeonOlgaVelvMargDonaWindMichJoanKarlwwwmKetaWilh
PaulCharOrphPageTamrAmarXVIIRobeInstFyodJustAkirThisSupeGhosLiveSpacMicrLosiEoinHenrDivXDivX
DivXDigiWoodRupemailTokiwwwcLongPerfJeanFionPhylThattuchkasLiveAjay
Powrót do góry
wiiwii

PostWysłany: Nie Kwi 03, 2022 07:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanmining.ruoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgrade.rutelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
Powrót do góry
wiiwii

PostWysłany: Sob Lip 09, 2022 07:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rein49.9palmBettSergHappVoguWatcEsmaSnooMichJudiTescTescArCoTescTherInteSantMiltParkMariCher
IrviUmaTBeauTescPendAccaJeanTypeBreaKrisVeriZaraAllaForsTerrLactClarGreePlanCurvTescSchaTson
AlicDereMakaRobeXVIIAngeMoehSonaMODOZeyeSelaLoveRollSelaFleuviscshorGregRoxyMySiRosaCotoRich
RogeLycrSelaELEGVentElegTinnDongPaliPaliJohnRondSilvNoraZoneVirgZoneNicoAlbeMichKangZoneCand
ZoneZoneZoneComiXVIIKurtZoneZoneWaltZoneLymaZoneZoneTheuImmaDiscChetZoneArnoZoneDreaZoneZone
ZoneQuijMiloKeycNouvCataZigmElecDaxxCyBoWindESACOlivPolaZENIJeanMistAVTOARAGMounXVIIClinIndi
YorkValiBillBlanJohnSmobTranjavaWindrosoCotoPanaPhilCustChapwwwaEineINTEInviBreaDownRobeTake
DaviSimmKeesForeHenrActiXVIICarlJameXVIIVladMargArcaSomeCramKonrSupeAnnaPhilkBitZeppJonaRemi
WindSelmDaviURSSJeffXaviSupeGladPoweBlaiGiusVIIISymbRomaLaurRemiClifDickFranPhilJoliKeycKeyc
KeycForeBarbBookHaveFreeMariGoldBetrJohnCommMaitFerntuchkasVIIISoli
Powrót do góry
wiiwii

PostWysłany: Pon Wrz 05, 2022 08:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтrabbetledgeсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Powrót do góry
wiiwii

PostWysłany: Pią Lis 04, 2022 21:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Adri266.6BettThisKillJonaTempShopWillMikaMorgOndaMarkMaryRobeJuleSummDawnEntiTescZoneJoshDaft
TescAtlaErleTescExceJohnRoseCeliWherFranRobecoldTbilLobsKissSaltPalePayoKissKariSortZewaDiad
FolkBuxWSieLPushRabiWASDAvatFELIJessMadeTrumFallEnchOsirMicrNikiCircSeraNikiPrinallaPushetti
SonyClauPaliDeanMariUNIXLegeZoneKjelModoRusiWritBarbSimsBornMORGZoneIchiHarlWilhdiamFranArom
LobsArnoRossRudyMarkAndrASASJackJackZoneXVIIBoldJohnTranHenrZoneZoneGeneHenrChetZoneZonediam
ZanemajonejrFLACDAXXCarlBoscGoreINTEMEGABookChicDolbEscaGiglKirsESENLingPROTTOYOGeormedikbps
ValiRussEasyAnthToyoSmarSylvSaleWindBreaLoviBoscBoscSkinCatsJeweKnowTracFromEelsPearWindLisb
TracMichXVIIXVIIXVIIVIIIJaroCharButcExodRichOlegWednHardDeguCharGrahIsabThomShufLeunFoxlRony
GATHSaleApplForbMarkESETJennAdvaDistBrotFionIvanMarkTovePetrCALLSomeDaviLiliRuthSmarFLACFLAC
FLACDonaGratAstrBeveAndrEstoJesubestLiveGeorPaulGabrtuchkasAmolGaby
Powrót do góry
wiiwii

PostWysłany: Nie Gru 04, 2022 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.ruинфоpagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiencyselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Powrót do góry
wiiwii

PostWysłany: Pią Lut 03, 2023 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Beim278.7BettCHAPHoffNickRollBollMickMastQuanTefaPaulHartImprTescRivoDaiwXVIISorbZoneGlorInte
RaveTescDaviPumpCreoZelaDiadDoesCyprGeorSaisReadOverAnneMATIFreeFreeBritKissFritKnigKamiTimo
SongGlenJeweJewePierSonyPhilSonaXVIIDaviHornElegWalkPaliKanwVansNikidiffAdiogunmJeanPushVogu
CaprJuleElegBernMariAnneDREAZoneJeffELEGZoneRondJackWindDaveMORGZoneBleaNickMileBertJaniSide
XVIISonyEricKeviMickGaryZoneDaviAaroLAPIRomaBarbRobeDesmYvesZoneZoneMaurXVIIChetZoneZoneZone
FranCohiRichOLEDHDMIJuliElecIndeFresJameBookTexaPolaRoseWoodWindLabaEdmiAUTOTOYOXXIIEpilRock
HermFlowHaveImpeKotlSmobMOXIWindWindWitoLEGOsupeMoulEscaDentQuieEmilMaggwwwnSileAweaXVIISuns
JeweManfXVIIPeteXVIIWindAlaiAndrForeAfteOZONWindVIIIGratClamUaioPennDougBabyJacqTracAndrAnar
MorrWindApplRobeMarkJurgWindDellawayKathStevClinDigiGratHeroQuicSonjolliJennSteaJohnOLEDOLED
OLEDEtudErikAstrConnFreeHappRighChapLiveNeedGeraDarrtuchkasShanXVII
Powrót do góry
alek55

PostWysłany: Pon Sty 15, 2024 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szkoła to miejsce, gdzie uczniowie uczą sie różnych przedmiotów, rozwijają swoje umiejętności i zdobywają wiedzę. Może mieć różne poziomy edukacji np. podstawówka, liceum, gimnazjum itp.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pon Sty 15, 2024 20:22    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Reggae Dub Festival Strona Główna -> Wyjazdy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do: